Bart Vandekerkhove

Bart Vandekerkhove

(Roeselare °1970) Bart startte zijn muzikale loopbaan in de koren van het Klein Seminarie en Sint-Michielsparochie in Roeselare en Die Boose uit Izegem.

Hij studeerde aan de muziekacademies van Izegem (stadsmedaille op het eindexamen voordracht – o.l.v. Veerle De Poorter in 1996) en Leuven (grote onderscheiding op het eindexamen Lyrische Kunst o.l.v. Bart De Kegel). Sinds 2013 is hij lid van Verteldis. Dit is een collectief van verhalenvertellers, dat gegroeid is uit de masterclass van Chris Lomme.
 
Bij de zangstudies kreeg hij de steun van o.a. Mevr. H. Tondeleir, Hilde Coppé , Lieven Termont en Bart De Kegel.
 
Als cross-over artiest zingt hij met “Vocal4” gospel-en popliederen. Hij was freelance zanger bij Ex Tempore (olv Florian Heyerick) en was één van de backing vocals bij The Golden Symphonic Orchestra, het huisorkest van Helmut Lotti. In die hoedanigheid mocht hij backings verzorgen van o.a.: The Supremes, Montserrat Caballé, Paul Michiels, Barbara Dex en tal van andere artiesten in binnen-en buitenland.
 
Tot eind 2010 maakte Bart deel uit van De Bob Boon Singers.
 
Met 'One Night at the Crooners Club' en ‘the Duskswing Collective’ (een 25-koppige big band o.l.v. Tijn Huylebroeck) zingt hij crooners en easy listening muziek, evergreens en jazz-standards.
 
Vanwege zijn bijzondere bijdrage voor het uitvoeren van de muziek van componist August De Boeck werd Bart in 2011 opgenomen in het erecomité 'August De Boeck'. Als onderzoeker naar het muzikaal oeuvre op tekst van Guido Gezelle, is hij sinds 2013 lid van het Guido Gezellegenootschap. Met ‘Gezelle Gezongen’ keert Bart terug naar zijn roots, het zingen ‘pur sang’.
 
‘Lieve Meter’ is een voorstelling waarin brieven van het IJzerfront, verhalen, poëzie en muziek ten tijde van Wereldoorlog I centraal staan. ‘Lieve Meter’ verwijst naar de legendarische ‘oorlogsmeters’.